Zatürreden gittiği sağlık kurumunda uzuvlarının ters doğrultuda olduğu anlaşıldı

20.12.2022
995

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde, zatürre teşhisiyle hastaneye sevk edilen 9 yaşındaki çocuğun iç uzuvlarının ters doğrultuda olduğu tespit edildi.Zatürre teşhisiyle geçen şubat ayında Zonguldak Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Sağlık Kurumuna sevk edilen Görkem Ala’nın yapılan hakimiyetlerinde uzuvlarının ters olduğu ve kalbinin sağ tarafta bulunduğu anlaşıldı.Zatürre rehabilitasyonunun ardından taburcu edilen ve geçen hafta apandisit rahatsızlığı sebebiyle aynı hastaneye müracaat eten Ala, sol tarafında bulunan apandisitin galibiyetli bir operasyonla alınmasıyla sıhhatine kavuştu.Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Sağlık Kurumu Çocuk Cerrahi Uzmanı hekim Sertaç Akman, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın kalbinin sağda olmasının ‘situs inversus totalis’ olarak adlandırıldığı belirtti.Bunun, cemiyette 6 bin ile 35 bin canlı doğumda bir görülebilecek bir gidişat olduğunu anlatan Akman, şunları kaydoldu: ‘Bu gidişatta apandisit de sol alt kadranda bulunur. Hastaların çoğu hayatı süresince hiçbir bulgu ve kasvet vermeden basmakalıp hayatlarını devam ettirmektedirler. Hastamız son olarak bize apandisit rahatsızlığı ile alakalı müracaat etti. Basmakalıp hastalarda sağda görülen apandisit bulguları, situs inversus totalisli hastalarda sol alt kadranda görülebilir ve tanı güçleşebilir.’Akman, operasyon sonrasında hastanın iyileşme yarıyılının da değişik hastalardan farklı olmadığını kaydoldu.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM