Diş Fırçası Ve Kıyafetlerden Hastalık Tesbit Edilebilecek

07.06.2023
Diş Fırçası Ve Kıyafetlerden Hastalık Tesbit Edilebilecek

Balıkesir’in Banımsama İlçesi’nde 3 Mayıs’ta karantinaya alınan bölgenin 2 km yakınındaki özel işletmeye ait yumurta yapımı yapılan kümeste kuş gribi görülmesine üzerine itlaf çalışmalarına başlandı. Bölgede gribin dağılmaması için itinayla çalışılıyor.

Banımsama\’ya 12 km uzaklıktaki Çinge Semti\’ndeki 3 kümeste görülen kuş gribi üzerine itlaf çalışmalarının ardından karantina devam ediyor. Jandarma, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Besin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü takımları, kuş gribi olayının görüldüğü 3 kmlik alana hayvan giriş- çıkışına izin vermiyor.

Başka bölgelere dağılmasını yasaklamak için, ihtiyatlar devam ederken, karantiya bölgesine 2 km uzaklıktaki özel bir işletmeye ait yumurta yapımı yapılan kümeste de kuş gribine tesadüfülmesi üzerine Balıkesir Besin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı takımlarca itlaf çalışmalarına başlandı. Takımlar tarafından itlaf edilen tavuklar çuvallara doldurularak traktörlerle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığına ait kepçelerle açılan kuyulara gömülüyor.

Takımlar Kesintisiz Nöbet Yakalıyor

Taşıtların bile hakimiyetli giriş çıkış yaptığı ilçede, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğüne ait takımlar ise kuş gribi olayının tespit edildiği kuruluşlara girişi ve çıkışlar mevzusunda 24 saat nöbet yakalıyor. Kuruluşlara kamuya ait taşıtlar dışında vasıta alınmıyor. Kuruluşlara giriş ve çıkış yapan taşıtlar ise takımlar tarafından dezenfekte ediliyor. Banımsama İlçe Kaymakamı Ali Mantı, kuş gribinin tespit edildiği özel sektöre ait yumurta yapım kuruluşlarında itlaf çalışmalarının Balıkesir Şehir Besin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı takımlar tarafından yapıldığını söyledi. Mantı, kuş gribi itlaf ve dezenfekte çalışmalarına Balıkesir’in 20 ilçesinde vazife yapan besin, tarım ve hayvancılık müdürlüğüne bağlı takımların katıldığını açıkladı. Yetkililer gereken tedbirleri aldıklarını gribin dağılmaması için uğraştıklarını ve korkulacak bir gidişatın olmadığını bseçkindiler.