Solaryumlar yararlı mı zararlı mı?

06.09.2023
298
Solaryumlar yararlı mı zararlı mı?

Solaryum, son zamanlarda oldukça fazla alaka gören, sağlık ve estetik ile yakından alakalı bir mevzudur.. Solaryum, son zamanlarda oldukça fazla alaka gören, sağlık ve estetik ile …

Solaryum, son zamanlarda oldukça fazla alaka gören, sağlık ve estetik ile yakından alakalı bir mevzudur..

Solaryum, son zamanlarda oldukça fazla alaka gören, sağlık ve estetik ile yakından alakalı bir mevzudur. Bronz bir derinin şahsı ne kadar canlı, devingen ve hoş gösterdiği bir hakikattir. Ancak hemen her mevzuda olduğu gibi, solaryumu kullanırken de dikkat edilmesi gereken kaideler vardır. Bunun yanısıra, bugün dünyada solaryumun yararı ve hasarı mevzusunda münakaşalar hala sürmektedir.Ozetle basligimizi da olusturan suale yanıt olarak SOLARYUM hem zararli hem de yararli diyebiliriz….

Zararlari
– Gözde katarak yaradılışına sebep olabilir.
– Yanıklar
– Ten kanseri gelişimi. A.B.D’de yapilan son aratirmalarla solaryumda kullanilan UV.A isinlarinin ten kanseri tehlikesini artirdigini ortaya koymustur
– Erken ten ihtiyarlaması.
Solaryum esnasında aynı zamanda Uv A ışını yayılımı olduğundan dolayı bu ışın tende ,kanser haricinde birtakım hasarlara da yol açar.
Beden korunma sistemine hasar verebilmektedir.
Ayrıca bazı losyon, ıslatıcı ve rehabilitasyon kremleri ile tepkine girerek bedene hasarlı olabilirler.

Yararlari
Tenin alt tabakasına nüfuz ederek sedef hastalığına iyi kazanç.
Ciltteki iltihaplı sivilce ve sivilce izlerinin rehabilitasyonunda kullanılır.
Solaryum ışınları metabolizmayı kuvvetlendirerek solunumu kumpaslar ve soğuk algınlığına tutulma tehlikesini üçte bir oranında eksiltir.

Virüslü hastalıklara karşı beden direncini çoğaldırır
Kalsiyum noksanlığından kaynaklanan kramplara karşı tesirlidir.
Güneş banyolarında UV-B ışınları cildin su toplamasına ve ceddilmesine neden olurken, solaryumda kullanılan optimize edilmiş ışınlar sayesinde böyle bir gidişat söz mevzusu değildir.
Solaryum endorfin mutluluk hormonu salgılanmasını sağlar, cinsel eforu artırır.
Bronz deri bireyin öz güvenini artırır ve kendini iyi sezmesini sağlar.
UV-B ışınları D-vitamini yapımını sağlayarak osteoporoza kemik erimesi karşı koruma sağlar.
Bunalımlara karşı tesirlidir.
Kalp ve dolaşım sistemini kuvvetlendirir.
Solaryumun,Ten Kanseri tehlikesini artirdigi gercegini gozardi edip yeniden de Solaryuma giriyorsaniz asagidaki uyarilara dikkat etmenizde fayda var..

Sağlıklı bronzluk için dikkat edilecek mevzular.
Solaryum seanslarına başlamadan evvel kesinlikle cilt testi yaptırın.
Böylelikle derinizin rengine ve cildinizin hassasiyetine göre solaryuma gireceğiniz uygun zaman ve seansları belirleyebilirsiniz.
Natürel bir bronzluğa erişmek için toplam 6 – 7 seans yeterli olmaktadır. Ancak çabuk bronzlaşmak için seanslar sık sık tekerrür edilmemelidir. Bir hafta içinde 3 defadan fazla veya aynı gün içerisinde 2 kere solaryuma girmek risklidir.
Solaryumda kalacağınız zaman ilk seans için 8 – 10 dakika arasında olmalı daha sonraki seanslarda ise 5′ er dakika çoğaldırılarak maksimum 20 dakikaya çıkarılmalıdır.
Solaryuma girmeden evvel cildin bütün kozmetik mahsullerden tamamen temizletilmiş olması gerekir. Ayrıca solaryum için üretilen özel mahsuller olmadıkça, solaryum makinesinde hiçbir güneş mahsulü kullanılmamalıdır.
Seans esnasında gözler kapalı yakalanmalı ve gözetici gözlük takılmalıdır. Ayrıca lens kullanan şahısların, solaryuma girmeden evvel lenslerini çıkarmaları gerekmektedir.
Prospektüslerinde “UV ışınlarına karşı duyarlılık yaratabilir” ihtarı olan ilaçlardan kullananlar solaryuma girmemelidirler
İçki alındıktan sonra solaryuma girilmemelidir.
Epilasyon, ağda, cilt bakımı sonrasında solaryuma girilmemelidir.
Kalıcı makyaj ve lazer uygulamalarından sonra solaryuma girilmemelidir.

16 yaşından minikler solaryuma girmemelidir.

Kuşkulu gidişatlarda hekime danışılmalıdır.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.