Menopozda kalsiyum takviyesiyle ilgili son gelişmeler

04.07.2023
440
Menopozda kalsiyum takviyesiyle ilgili son gelişmeler

Araştırmalar yalnızca kalsiyum takviyesi yapmanın kemiklerimizi korumaya yetmediğini gösteriyor. Tek başına egzersiz de östrojen kaybından doğan hasarı önlemeye yeterli değil. New England Tıp mecmuasında yayınlanan …

Araştırmalar yalnızca kalsiyum takviyesi yapmanın kemiklerimizi korumaya yetmediğini gösteriyor. Tek başına egzersiz de östrojen kaybından doğan hasarı önlemeye yeterli değil. New England Tıp mecmuasında yayınlanan menopoz sonrası osteoporozu temkine konusunda yapılan bir araştırmanın neticelerine göre kumpaslı egzersiz ve kalsiyum takviyesinin kemik kaybını yavaşlattığı veya, durdurduğu saptanmıştır. Hollanda’da yapılan bir araştırmada K vitamininin menopoz sonrası kadınların yüzde ellisinde kalsiyum kaybını durdurduğu kollanmıştır. K Vitamini brokoli, brüksel lahanası gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. Natürel Vitamin Kaynakları, VIII. Kısma bakınız.

Menopozdan sonra kadınların yapacağı en kötü şey kilo vermek için katı bir diet uygulamalarıdır. Östrojen yağ hücrelerinde depolanır. Araştırmalar kilolu kadınların menopoz sıkıntılarıyla çok daha rahat başa çıktıklarını göstermiştir. Yüksek proteinli beslenme de, çözüm değildir. California Üniversitesi endokrinologlarından Steven Harris’e göre kilo kaybı için uygulanan yüksek proteinli dietler kanda asit yaradılışına neden oluyor. Daha sonra bedenin bu asidi dengelemesi gerek. Dr. Harris bedenin bunu ancak kemikleri eriterek muvaffak olduğunu belirtti.İnsanların hiçbir zaman yeterince ince veya zengin olamayacağına inanan bir cemiyette yaşadığımız için kadınlar otuz altı beden olmazlarsa kendilerini kilolu sanıyorlar ve nedense otuz altı beden olan kadınlar kadar iyi görünmediklerine inanıyorlar. Ellili yaşlara geldiğimizde bu düşüncenin ahmaklık olduğunu anlayacak kadar özgüvenimizin ve kendimize hürmetimizin olacağını umalım. İşin özü, sağlıklı bir vücuda ve sağlam kemiklere sahip olmak istiyorsanız bol lifli, az yağlı yiyeceklerle beslenmeye özen gösterin. Bol bol hareket edin; en ehemmiyetlisi, sigarayı bırakın.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.