Horlamayı durdurun! Horlamanın rehabilitasyonu nedir? Horlamanın takati

25.01.2023
1.007
Horlamayı durdurun! Horlamanın rehabilitasyonu nedir? Horlamanın takati

Horlama başka bir deyişle uyku apnesinin hasarları herkes tarafını öğreniliyor. Tamamen natürel usullerle horlamayı durdurun! Erişkinlerin takribî %45’inde görülen ve rehabilitasyon edilmediğinde uyku apnesi başta olmak üzere pek …

Horlama başka bir deyişle uyku apnesinin hasarları herkes tarafını öğreniliyor. Tamamen natürel usullerle horlamayı durdurun!

Erişkinlerin takribî %45’inde görülen ve rehabilitasyon edilmediğinde uyku apnesi başta olmak üzere pek çok problemi birliktesi getiren horlamadan kurtulmak için yapılabilecekleri Hisar Intercontinental Hospital Baş Boyun Cerrahisi ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seyhan Alkan 7 başlık altında şöyle özetledi:

– Uyku pozisyonunuzu değiştirin
Sırtüstü uyuduğunuzda diliniz boğaz arka duvarına ve damağınıza baskı yaparak titreşimli bir ses oluşturur ve horlamanıza neden olur. Bu sebeple muhtemel olduğunca yan uyumaya çalışın.

– İdeal kilonuzu gözetmeye çalışın
Kilo horlamanın da en ehemmiyetli sebeplerinden biridir. Fazla kilo uyku sırasında boynunuza çok fazla ağırlık yüklenmesine neden olarak soluk alışınızı maniler ve horlamaya neden olur.

– İçkiden uzak durun
İçki boğaz adalelerini negatif güzergahta etkilediği için özellikle uyumadan birkaç saat evvel alındığında horlamanızı artırır.

– Uyku kumpasınızı oluşturun
Makûs uyku alışkanlıkları horlamayı tetikler.

– Burnunuzu sarih tutun
Burnunuz tıkalı oldukça ağzınızdan soluk alıp vereceğiniz için horlama olasılığınız çoğalır. Şayet soğuk algınlığı yaşıyorsanız burun tıkanıklığınızı açmak için zorunlu ilaçları kullanın ve ılık bir duş alın.

– Yastığınızı değiştirin
Yatak ve yastığınızda bulunan alerjenler horlamanıza katkıda bulunabilir. Toz akarları yastıklarda birikerek alerjik tepkinlere ve horlamaya neden olabilir. Evcil hayvanlarınızın yatağınızda yatmasına izin vermeyin. Yastığınızı altı aylık periyotta; yastık kılıfınızı ise her hafta değiştirin. Horlamayı önlemek için planlanmış yastıkları almadan evvel kesinlikle doktorunuza müracaat etin. Yanlış yastık tercihi horlamanızı eksiltirken baş ve boyun sızıları yaşamanıza neden olabilir.

– Bol su harcayın
Susuz kaldığınızda burun ve yumuşak damağınızdaki salgılar eksildiği için horlama olasılığınız çoğalır. Yapılan araştırmalar bayanların günde takribî 11; erkeklerin ise 16 kadeh akışkan harcamalarının sıhhatli olduğunu göstermiştir.

Bu temkinleri almanıza karşın hala horluyorsanız kesinlikle detaylı bir KBB tetkiki olun ve doktorunuz zorunlu görüyorsa uyku testi yaptırın.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.