Ölümsüzlüğün sırrı bulundu mu?
40 senelik çalışmanın sonuna az kaldı Dünya ebediliğin gizemini arıyor. Rusya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ye bilim adamları, uzun yaşamın hatta ebediliğin gizemini keşfetmeye çalışıyor. Fransız Le Figaro gazetesi bu …
40 senelik çalışmanın sonuna az kaldı
Dünya ebediliğin gizemini arıyor. Rusya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ye bilim adamları, uzun yaşamın hatta ebediliğin gizemini keşfetmeye çalışıyor. Fransız Le Figaro gazetesi bu mücadeleleri derledi. İşte detaylar…
Mucize hap için son 2 sene
Rusya’da bulunan Moskova Devlet Üniversitesi’nden Vladimir Skulachev, Rusya Cumhurbaşkanı Dmitri Medvedev tarafından da destekelenen 40 senelik çalışmalarının neticesinde ebedilik hapına çok yanaştığını açıkladı. Hapın, oksijenin bedendeki hücrelere hasarlı tesirini durdurarak, hücrelerin can vermesini yasakladığını söyleyen Skulachev, çalışmalarında son iki yıla girdiğini iddia etti.
Vefat rehabilitasyon edilecek
Milliyet’teki habere göre, İngiltere’de bulunan Cambridge Üniversitesi genetik uzmanı Dr. Aubrey de Grey, yaşlılığın vücuttaki fiziksel metamorfoz demek olduğunu, bedendeki her türlü hastalık ve zararın hemen rehabilitasyon edilmesi sayesinde, vefatın ortadan kalkacağını korunuyor. Grey, bunu sağlamak için kök hücre teknolojisinin geliştirilmesinin yeterli olduğunu söylüyor.
Gizem çocuklarda gizli
Fransa’da yaşayan ‘Adale Hastalıklarına Karşı Savaşma Derneği’nin başkanı Dr. Serge Braun, ufak çocuklarda seyrek görülen erken ihtiyarlama hastalığı üzerinde yürüttükleri çalışmaların, ebediliğin anahtarını bulmalarını sağlayabileceğini belirtti. Çocukların hücrelerinin erken ihtiyarlamasına neden olan proteini belirlemeye çalıştıklarını söyleyen Braun, proteinin belirlenmesi gidişatında, ihtiyarlamanın da durdurulması mevzusunda büyük bir adım atılabileceğini dile getirdi.
Yaşlılık yavaşlayacak…
Amerika Birleşik Devletleri’de bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün biyoteknoloji laboratuvarlarında yürütülen hummalı çalışmalarda ebediliğin gizemi genlerde aranıyor. Araştırmaların başında bulunan Leonard Guarente, mantar hücrelerinde metabolizmayı yavaşlatarak, yaşlılığın da yavaşlamasını sağlayan bir gen buldu. SIR2 isimli bu genin, insan vücudunda da bulunduğunu tespit eden Guarente, şimdi bu büyülü genin insanlarda ömrü uzatmak için kullanılıp kullanılamayacağını inceliyor.
Uzun yaşam istiyorsan sigaradan uzak dur
İnsanların ebedi olabileceğine inanan “Ebedilik” kitabının yazarı biyofizikçi ve hekim Roland Moreau, sigara kullanımının sonlanması, gıdaların natürelleşmesi, şeker tüketiminin eksilmesi ve kumpaslı egzersiz yapılması sayesinde insan ömrünün uzayacağını söylüyor.
Ömür % 550 uzayabilir
Vefatın hastalık olduğuna inanan bir öbür bilim insanı da Amerikalı Raymond Kurzweil. Kurzweil, meyve sineklerinin genetiğiyle oynayarak yaşam zamanlarını yüzde 550 uzattıklarını, şimdi aynı usulü insanlara uygulamaya çalıştıklarını söylüyor. Kurzweil kendi de ebediliğe erişmek için organik besleniyor, kumpaslı egzersiz yapıyor ve günde 250 kadar vitamin ve takviyeci ilaç alıyor.
İnsanoğlu hangi senelerde, kaç yıl yaşadı?
1750’lerde: 25 sene
1800’lerde: 35 sene
1950’lerde: 65-70 sene
2000’lerde: 80 sene
2020’lerde: Hedef 100 sene
Dev adıma Nobel mükâfatı
Amerika Birleşik Devletleri’li bilim insanları Elizabeth Blackburn, Carol Greider ve Jack Szostak da, genlerde kanser ve ihtiyarlamaya neden olan mekanizma üzerine yürüttükleri araştırmalar neticesinde 2009 senesinde Nobel Tıp Mükâfatı’ne erişti. Bu bilim insanları, kromozomların hücre ayrılınmaları sırasında nasıl müthiş kopyalandıkları ve dağılınmaya karşı nasıl korundukları mevzusundaki biyolojideki temel meseleyi çözdü. Bu keşif hücreyi daha iyi kavramayı, hastalık mekanizmasını çözmeyi sağlayacak mevzulara ışık tutarak, hem rehabilitasyonların geliştirilmesi hem de ömrün uzatılması mevzusunda büyük bir yol alınmasını sağladı.
BEYİN
2020: Beynin kendini yenilemesi sağlanacak.
2040: Beyindeki zararlı bölümler mikroelektronik takmalarla değiştirilecek.
2100: İhtiyarlama ortadan kalkacak.
HAYATİ UZUVLAR
2020: Biyoteknik uzuvlar ve kök hücre usulü kullanılarak, karaciğer, adale gibi bedenin kısımları üretilecek.
2040: Başka organizmalardan alınan hücreler kullanılarak laboratuvarda uzuv üretilecek ve bedene takılacak.
2100: Daha uzun müddet canlı kalabilen ve daha dayanıklı hayati uzuvlar üretilecek.
KAN
2011: Kandaki bedellerin tertip edilebileceği bir rehabilitasyon üretilme evresinde.
2020: İnsan kanını arınmak için nanokapsüller üretilecek.
2030: Kandaki globüllerde yapılacak farklılıklarla ihtiyarlama geciktirilecek. Beden yeni damarlar üretebilecek.
HÜCRE
2011: Hücrelerdeki oksitlenme dokunun ihtiyarlamasına neden oluyor.
2040: Hücrelerin oksitlenmesi yavaşlatılacak.
GÖZ
2011: Katarakt gibi göz hastalıkları ihtiyarlamanın en apaçık tesirlerinden.
2020: Göz implantları bu gibi hastalıkları ortadan kaldıracak.
2100: İnsan daha iyi, daha uzağı ve karanlıkta göreöğrenecek.
KEMİK VE EKLEMLER
2011: İhtiyarladıkça kemikler zayıflayıp eforsuzlaşıyor.
2015: Kemiklerin yaradılışını yasaklayan enzimler durdurulacak.
2030: Genetik nedenler silinerek kronik eklem yangısının tesirleri eksiltilecek.
2050: Sentetik hücreler kullanılarak daha sağlam bir kemik yapısı oluşturulacak.
KOPYA
İnsanın kendi kök hücrelerinden üretilecek bir kopyaya, beyninde sahip olduğu içerikler de yüklenecek. Böylece canlı tek bir bedene bağlı olmadan yaşayabilecek.
Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/590074-olumsuzlugun-sirri-bulundu-mu