Menopozda sıkıntılarla başa çıkma yolları

06.07.2023
530
Menopozda sıkıntılarla başa çıkma yolları

Ateş sıcak basması nedir ? Ah, o alçak ateş basması! Nedir, peki bu ateş, ya da, sıcak basması sınan şey ? Ateş basması aniden başlayınca, kalp …

Ateş sıcak basması nedir ?
Ah, o alçak ateş basması! Nedir, peki bu ateş, ya da, sıcak basması sınan şey ? Ateş basması aniden başlayınca, kalp atışı süratlenir ve kan dolaşımı çoğaldığı için cilt kızarır. Menopozdan evvel bu pembe, sıhhatli görünüş çok güzeldir ve natüreldir. Beden ısısı çoğalınca insan terler. Çoğu kadın ateş basmasını evvelden sezer. Kimileri bütün sırtın ortasında, ense kökünde veya, göğüslerinin arasında bir sıcaklık sezer. Birkaç dakika içinde ter de, ten de soğur. İşte, o anda birden ürperirsiniz. Sonra yavaş yavaş bedeniniz banal ısısına döner.

Tam bu olanlar yalnızca on dakika kadar sürebilir. Vasati bir ateş basması üç dakika ortamındadır, ama her kadın değişiktir. Kadınların yüzde on beşi ateş basmasını hiç yaşamaz. Yüzde seksen beşi bu kasvetten yakınsa da, bunların pek çoğu rehabilitasyon istemez. Ancak, ateş basmasını çok sık ve çok şiddetli yaşayanlar için kısa süreli bir hormon rehabilitasyonu gevşetici olabilir. E ve C vitaminleri, kalsiyum dayanağı ve narenciye gibi alternatiflerle natürel rehabilitasyon yoluna da gidebilirsiniz.

Dermanlar
Paniğe kapılmayın. Birkaç dakika sonra geçecek. Şayet işvereninizle buluşmadaysanız, ya da, alıcınızla görüşüyorsanız bir kadeh soğuk su için, sonra soğuk kadehi bileğinizin içine tutun. Hiç kimse fark etmeyecektir. Bu yöntem işe yar, bana güvenin.

Pamuklu kıyafetler giyin. Bedeniniz hava alsın. Kat kat giyinin ki, terleyince çıkarır, üşüyünce giyersiniz. İş yemeklerinde öğleyin ağır yemeklerden kaçının. İçki, şeker, tuz, kahve, baharatlı yemekler, sıcak meşrubatlar, daha önceki kaşar peyniri ve sigara gibi ateş basmasını artıracak şeyleri olası olduğu kadar az harcamaya çalışın. Sigara içmeyin. Reelinde sigarayı vazgeçmek için bundan daha uygun zaman bulamazsınız.

Ateş Basması Bende Ne kadar Şiddetli Olacak?
Araştırmalar bazı kadınların değişiklerine oranla daha şiddetli ateş basması yaşadıklarını ortaya koymaktadır. Bu kadınların ortak özellikleri şunlar olabilir:

*Bedeninde östrojen seviyesi aniden düşen kadınlar çoğu defa bir operasyon neticeyidir
*Cılız kadınlar Yağlı bedenlerde depolanan yağ östrojen üretmeye devam ediyor.
*İvedi terlemeyen kadınlar İvedi terleyen kadınların ateş basması sırasında yükselen beden ısısına tahammül etmeleri daha kolay oluyor

Seminerlerimde biz kadınlar ikili gruplar oluşturup gizemlerimizi paylaşır, yaşadığımız ateş basması tecrübelerimizi birbirimize anlatırız. Bu, öteki kadınların neler sezdiklerini ve kasvetle nasıl başa çıktıklarını bilmenin en iyi yoludur. Size de, bir dost veya akrabanızla bu mevzuyu konuşmanızı öneririm. Bu saklanması gereken bir gizem olmadığı gibi, hastalık da değildir. Yalnızca yaşamımızın natürel bir aşamasıdır. Bizim kuşak bir hayli mevzuda köklü farklılıklar reelleştirdi. Bizim ortaya çıkıp sormamız ve yanıt istememiz sayesinde, artık östrojen, hormon dayanağı rehabilitasyonu, osteoporoz ve kalp damar hastalıkları üzerinde araştırmalar yapılıyor.

Araştırma neticeleri açıklandığında bizim karar vermemiz açısından çok geç olabilir, ancak en azından şu anda elimizde olan bilgileri değerlendirmeliyiz.Birbirimizden olası olduğu kadar çok bilgi alışverişinde bulunmalı ve usumuzu kurcalayan suallere yanıt aramalıyız.

Ateş basmasında neler yapmalıyız
*Paniğe kapılmayın. Natüreldir ve birkaç dakikaya kadar ge­çer.
*Hiçbir zaman bulunduğunuz civarın sıcak olup olmadı­ğını sormayın. Büyük ihtimalle sıcak değildir.
*Pamuklu kıyafetler giyin.
*Kat kat giyinin.
*Bunlardan kaçının: İçki, şeker, kahve, baharatlı yiye­cekler, sıcak meşrubatlar, kalın kıyafetler ve sigara içmek kan damarlarını büzer
*E vitamini alın.
*Bioflavonoid’li gıdalar yiyin. Özellikle narenciyenin posası ve kabuk içindeki beyaz kısmı bu bakımdan çok zengindir.
*Bedeninizdeki teri emmesi için gömlek içine kolsuz pa­muklu atlet giyin
*Bileğinizin içine bastırmak için metal bir şey bulundurun.
*Ceketinizi veya hırkanızı çıkarın.
*İş yerinizdeki havalandırmadan gelen serin havayı bilek­lerinize tutun.
*Çalışma masanızın altına vantilatör koyun.
*Neden başladığını ve nasıl olduğunu tanımlamak için bir seyir defteri tutun.
*On dakika dışarı çıkmak için izin isteyin.
*Ağır yemeklerden kaçının.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.