Kanser hastalarının hayatta kalmasını sağlamak
İyi beslenmenin kansere karşı koruyucu bir etkisi olduğu gerçeğine karşı çıkmak zordur. Geriye kalan soru şudur: Halihazırda kanser olmuş hastalar için ideal beslenme ya da …
İyi beslenmenin kansere karşı koruyucu bir etkisi olduğu gerçeğine karşı çıkmak zordur. Geriye kalan soru şudur: Halihazırda kanser olmuş hastalar için ideal beslenme ya da besinsel müdahale etkili bir tedavi yaklaşımı olabilir mi? Eğer kanserseniz uyguladığınız diyet bir fark yaratabilir mi? Bilimsel datalar bu sorulara cevapların evet olduğunu göstermektedir.
Bu soruların yanıtlarını arayan araştırmacılar, kanserli kadınları incelemiş ve diyetteki doymuş yağın kanserin daha hızlı yayılmasına yol açtığını bulmuşlardır. Diğer araştırmacılar da benzer sonuçlara ulaşmışlardır. Halihazırda kanseri olan bir kadının ölme riski, ayda tükettiği her 1,000 gr. doymuş yağ ile yüzde 40 artmaktadır. Araştırmalar ayrıca, bol sebze ve meyve alımının hayatta kalma oranını artırdığını ve vücuttaki yağın prematüre ölüm riskini artırdığını bulmuşlardır.
Prostat kanseri ve diyetle ilgili bilimsel literatürde de benzer sonuçlar bulunmuş, diyetin prostat kanseri olanların yaşama şansı üzerinde güçlü bir etkisi olduğu gösterilmiştir. Çok fazla hayvansal gıda insanlar üzerinde toksik etkiye sahiptir.
HAYVANSAL PROTEİN BİTKİSEL PROTEİN
Kolesterolü artırır Kolesterolü düşürür
Kansere neden olur Kanserden korur
Kemik kaybına neden olur Kemikleri güçlendirir
Böbrek hastalığına neden olur Bir etkisi yoktur
Yaşlanmayı hızlandırır Bir etkisi yoktur
İçindekiler İçindekiler
Doymuş yağ Lif
Kolesterol Fitokimyasallar
Araşidikasit Antioksidanlar
Sadece hayvansal yağ değil, büyük miktarlarda tüketildiğinde hayvansal protein de insanlar için toksik bir besin olma ününü kazanmaktadır. Kilo vermek için bol proteinin faydalarını öven çok sayıda kitap ortaya çıkmakta ve şöhret kazanmaktadır. Birçok Amerikalı fazla yağa ve besinsel açıdan yetersiz olan hayvansal gıdalara olan bağımlılıklarını korumak arzusundadır. Bu tüketiciler, bu yalan dolana dayalı bilimsel saçmalıklar için dev bir Pazar oluşturmaktadır.
Günümüzde bilimsel literatür, hayvansal ürünler ve birçok farklı hastalık arasındaki bağlantıyı, sigara içimi ve akciğer kanseri arasındaki bağlantı kadar güçlü bir biçimde göstermektedir. Örneğin iyi düzenlenmiş bir araştırma, domuz eti ve balık da dahil olmak üzere et yiyen deneklerin, vejetaryenlerle karşılaştırıldıklarında dementia (yaşlanmayla birlikte entelektüel fonksiyonların kaybedilmesi) olma olasılıklarının ikiye katlandığını göstermiştir. Geçmişteki et tüketimi göz önüne alındığında, bu fark daha da artmaktadır. Kalp hastalığı ve kansere neden olan hayvansal ürünlerle dolu olan aynı diyet, böbrek taşı, böbrek yetersizliği, osteoporoz, rahim içi fibroidler. yüksek tansiyon, apandisit, divertiküloz ve trombozis gibi Amerika’da yaygın olan diğer hastalıkların çoğuna da neden olmaktadır.