Kalp Krizinden Sonra Cinsel İlişki

21.04.2023
732
Kalp Krizinden Sonra Cinsel İlişki

Anjina kalp adalesindeki zayıflama neticeyi göğüste ağrı, sıkışma hissidir. Kalp hastalığınızın olması anjina tehlikenizi çoğaldırmakla beraber kalp krizini de tetiklemektedir.

Anjina Nedir?

Anjina, kalbe eksik kan gelmesi neticeyi alana gelen geçici göğüs ağrısıdır. Kasvet, ağırlık, sıkıntılılık, üşengeçlik, yanma, başı veya göğsün artta ayrılınma hissi Seklinde olabilir. Kollara, boyna ve çeneye dağılabilir. Anjina, genellikle yorulma, yemek yeme veya kasvet neticesinde ortaya çıkar. Her göğüs ağrısı anjina değildir, yalnızca hekiminiz doğru tanıyı koyabilir.

Anjina Hamlem Ne Kadar Zaman Devam Eder?

Çoğu zaman 5 dakikadan kısa sürer, ancak yarım dakikadan kısa olabileceği gibi yarım saatten uzun da olabilir. Sizde oluşan anjina hücumlarının vaktini ve gelen ağrının Seklini siz bulacaksınız. Şayet aralıksız olarak değişkenlik gösteriyorsa bunu hekiminize belirtmeniz gerekir.

Anjina Hamlem Daha Çok Hangi Gidişatlarda Olur?

Anjina hücumu genellikle yokuş yukarıya tırmanmak, çok yemek yemek, çok sıcak veya soğuk havalarda dışarı çıkmak, fazla bunalıp üzülmek gibi kalbinizin iş yükünün çoğaldığı gidişatlarda alana kazanç. Bunun sebeplerinden birisi kan damarlarınızın iç yüzeyinin yağla sıvanması ateroskleroz olabilir. Damarlarınız bu biçimde daralmışsa kalbinize çok kan gerektiği gidişatlarda yeterli kan kalbe erişmeyecektir. Öbür bir neden kalp damarlarınızdan birinin ani olarak kasılması olabilir. Bu ani kasılma da geçici olarak darlığa neden olur. Bu tip ani kasılmaların neden olduğu anjina ötekisinden değişiktir ve her zaman hücum alana gelebilir.

Anjina Hücumu, Kalp Krizi ile Ayni Şey Midir?

Hayır. Anjina hücumu kalp krizi değildir. Kalp krizinde, kalbe ait adalelerden bir kısmı canlılığını kaybeder başka bir deyişle kullanılmaz hale kazanç. Ancak anjina rehabilitasyon edilmez ise kalp krizi büyüyebilir. Anjina ilk büyüdüğünde veya biçimi değiştiğinde şipşak hekime başvuru edilmelidir. Anjina hamleleriniz sıklaştığında, süresi uzadığında veya daha az eforla alana geldiğinde hemen hekiminizi bu vaziyetten haberdar edin.

Kalp Krizi Geçirdiğinizi Nasıl Anlarsınız?

Şayet 10 dakika içerisinde 3 tane dilaltı nitrogliserin tableti aldığınız halde Şikâyetleriniz geçmedi ise hemen acil servise başvuru edin. Kalp krizinin işaretleri genellikle anjinaninkilerden daha şiddetlidir. Kalp krizi geçiren bir hastada görülen ve hemen acil servise gitmeyi gerektiren şikâyetler şunlardır: yarım saatten uzun süren ağrı, terleme, bulantı, soluk darlığı, Şiddetli kasvet hissi ve halsizlik. Kalp krizi sonrası alana gelen vefatların en ehemmiyetli sebebi zamanında hekime erişememekten kaynaklanır; dolayısı ile bu şikâyetlerle karşılaştığınızda hemen bir acil servise ulaşın.

Anjina Rehabilitasyon Edilebilir Mi?

Evet. Anjinanın rehabilitasyonunda kullanılan muhtelif ilaçlar mevcuttur. Bu ilaçlara ek olarak, sizin hayat stilinizde yapacağınız bazı farklılıklar saldırıların oluşmasını önleyebilir. Uygun rehabilitasyon ve pozitif alışkanlıklar edinerek hiç saldırısız bir yaşam sürebilirsiniz. Hekiminizin vereceği ilaçlara ek olarak: Yemek yeme alışkanlıklarınız değiştirin; az tuzlu ve az yağlı gıdalar harcayın. Kiloluysanız zayıflayın. Sigara içmeyi vazgeçin; bu alabileceğiniz en ehemmiyetli ihtiyatlardan birisidir. Fazla ağır olmayan bir spor programı yapın; bu kalbinizin oksijeni daha iyi kullanmasını sağlayacaktır.

Bunların ötesinde bu hastalığın yalnızca sizde olmayıp milyonlarca insanın bu hastalığa sahip olduğunu ve yukarıyada sayılan temkinler sayesinde klasik bir hayat sürdüklerini unutmayın. Kalp krizi geçirdiğinizi düşündüğünüzde çekinmeden ve süre geçirmeden alttaki telefonları arayın.

Hızır Acil: 112

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.