Neyi, nasıl yemeliyim? (Saç sağlığı)

18.06.2023
545
Neyi, nasıl yemeliyim? (Saç sağlığı)

Vasati Amerikan beslenme biçiminden uzak dur­mak, saç dökülmesine karşı en iyi korunma biçim­lerinden bkocamandır. Hindi, tavuk, balık, kırmızı et yalnızca ara gizeme ve soya mahsulleri …

Vasati Amerikan beslenme biçiminden uzak dur­mak, saç dökülmesine karşı en iyi korunma biçim­lerinden bkocamandır. Hindi, tavuk, balık, kırmızı et yalnızca ara gizeme ve soya mahsulleri gibi protein kay­nakları; meyve, sebze ve fasulye çeşitlerinden alman kompleks karbonhidratlar; zeytin yağı ve altta listelenen bazı kuru yemişlerden çıkarılan tekli doymamış yağlar arasında kurulan bir denge, saç kaybına karşı tesirli bir beslenme biçimini size sağlayacaktır. Uygun bir beslenme biçimini izleye­rek, saç kaybına karşı ilaç ya da bitkisel terapiler kullanırken başarı kaderinizi oldukça artırabilirsiniz. KARBONHİDRATLAR
Çokça meyve, sebze ve fasulye çeşitleri yiyin.

Patates, makarna ve ekmeği kumpaslı bir biçimde yemeyin. Bunlar dolaysız olarak glikoza dönüşür ve beden şekeriniz evvel süratle yükselir ve sonra düşer­ken, ensülini üzgün seviyelere çıkarır. Bu gidişat hormonal işlevlerin düzgün işleyişini tehli­keye atar. Bu besinleri perhizinizde minimum ölçü­larda bulundurun.

Tekli doymamış yağlar
Yalnızca alttaki yağları, ya meyve/kuruyemiş gibi bütün halinde ya da ekstre edilmiş biçimde harcayın: ekstra zeytin yağ, badem, avokado, macadamia fındığı, cashew, fıstık, pecan ve fındık yağları.

İçki
İçki az ölçüde kullanılmalıdır; günde bir alkol­den aşırısı nasihat edilmez. Fazla içki tüketimi, çinko, folik asit, C ve B vitaminleri gibi hayatsal besleyicileri bedenden çalar. İçki bir diüretik gibi davranır ve bedende ciddi su kaybına neden olabilir;
bu da kafa teninin vaziyetini, dolayısıyla saç çıkmasını doğrudan tesirler. İçki ayrıca, kan şekeri seviyelerine ve hormonlara da hasar verir.

Kafein
Kafeini hudutlu ölçüde alın. Kafeinin uzun zaman boyunca alımı, bedende B ve C vitaminleri, çinko ve potasyum yetersizliğine yol açar. Bu gidişat, kan dolaşımındaki hayatsal ehemmiyet taşıyan besinlerin harcanmasına neden olacak biçimde adrenalin bez­lerini güçler, bu da DHT seviyelerine ters tesir eder.

Nikotin
Nikotin kullanımından kaçının. Bedenin ehemmiyetli besinlerini harcar ve uzun zaman kullanımı adrenalin bezlerinde fazla zorlanmalara neden olur.

Kan şekerinizi balansta tutun
* Şayet fazla kilolu değilseniz, bedeniniz en­sülini daha tesirli kullanır.
* Günde beş ya da altı öğün yiyin: kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri ve her öğün ara­sında hafif bir şeyler yiyin; arzu edilir ya da gereksinim dinlenirse gece de atıştırın.
* Bir şey yemeden üç saatten fazla zaman geç­mesine izin vermeyin.
* Arıtılmış ve işlenmiş gıdalardan kaçının. Bütün ve natürel gıdalar beden tarafından daha yavaş ve denk bir biçimde kullanılır, bu da tutarlı şeker seviyelerine ihtimal sağlar.
* Pasta, kurabiye, börek, dondurma, şeker, konserve meyve ve benzeri arıtılmış şeker kapsayan tatlı ve gıdalardan uzak durun.
* Sebze, yulaf ve meyvelerdeki gibi çözü­nebilir lifler, bağırsaklarınızın glikozu şe­keri tutarlı ve denk bir biçimde emmesine destek eder.
* Tuz alımını eksiltmeniz, kan şekeri seviye­lerini düşürür.
* Egzersiz, kan şekeri seviyelerini düşürür.
* Stres, kan şekeri seviyelerinde oynamalara neden olabilir.
* Kan şekeri seviyeniz fazla düşerse ve ser­semlik, baş dönmesi, kusacak gibi olma his­leri dinlerseniz, bir su bardağı portakal suyu için. Neredeyse anında kan şekeri seviyenizi yükseltir ve birkaç dakika içinde de semptomların yok olmasını sağlar.
Dr. Sears, beslenmenizde şekeri dengeleyici tesire erişmek için her öğünde yüzde 30 protein, yüzde 40 kompleks karbonhidrat ve yüzde 30 tekli doymamış yağ yemenizi önermektedir. Kilonuza, beden kütlenize ve hareket seviyenize bağlı olarak özel protein gereksiniminizi hesaplamayı gösteren The Zone isimli kitaptaki yöntemlerle perhizinizi daha da arıtılmış hale getirebilirsiniz.

30-40-30 oranlarını kullanarak balanslı beslen­meye bugün başlayabilir, saç kaybını önlemede destekleyici bir iç civar yaratabilir ve tüm beden sıhhatinize katkıda bulunabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.