Gribi Önlemek İçin Öneriler
Kış aylarının müzmin hastalığı gribe karşı, uygulanacak 10 usulle ihtiyat alabiliriz. Uzmanlara göre, gribi önleyecek 10 metot şunlar: *Soğuk duş: Sanılanın aksine, soğuk su ile duş …
Kış aylarının müzmin hastalığı gribe karşı, uygulanacak 10 usulle ihtiyat alabiliriz. Uzmanlara göre, gribi önleyecek 10 metot şunlar:
*Soğuk duş: Sanılanın aksine, soğuk su ile duş almak hasta etmediği gibi solunum yollarındaki kan dolaşımını düzenliyor ve bedenin virüslere karşı korunmasını artırıyor.
* Sauna: Saunanın buğulu civarında yeterince terlenildiği zaman, soğuk su dolu bir küvetin içine girilmeli. Bu biçimde damarlar hareketleniyor ve metabolizma tertip ediliyor.
* Ayaklar için sıcak-soğuk su banyosu: Ayakların, takribî 12 derece soğukluktaki su kabına sokulması teklifinde bulunan uzmanlar, Kısa zaman sonra da 40 derece sıcaklıktaki suya sokun. Bu operasyona bir zaman devam ettikten sonra, son olarak soğuk suyla tamamlandırın. Ayaklarınıza uyguladığınız sıcak-soğuk su banyosu, ağız ve gırtlak kısmındaki mukozanın sıcaklığının bir derece yükselmesini sağlar. Bu hastalığa yol açan virüsleri anında yok eder diyor.
* Egzersizler: Haftada en az iki defa egzersiz yapmak, vejetatif asap sistemine tertip ediyor ve bedenin hür radikallere karşı korunmasını artırıyor.
* Beslenme: Sıhhatli beslenme kaidelerine uyulmasında ve vitaminli yiyecekler harcanmasında fayda var. Özellikle soğan ve sarmısak gripden gözetiyor.
* Diş etinin fırçalanması: Uzmanlar, suyla gargara yapmanın, diş etlerinin, dilin ve damağın fırçalanmasının, mukozanın virüslere karşı korunma mekanizmasını kuvvetlendirdiğini dikkat topluyor.
* Elbiseler: Soğuktan gözeten kalın bir kazak yerine, ince olan birkaç elbisenin giyilmesinin daha sıhhatli.
* Sıcaklık: Uzmanlar, odanın çok fazla ısıtılmaması ve aralıksız havalandırılması gerektiğini de ifade ediyor.
* Uykusuz kalmayın: Kışın bedenin enerjiye lüzumu olduğunu için uzun zaman yatmaya dikkat edilmesi gerekiyor.
* Güneş ışınları: Güneşderi gelen ultraviyole ışınlar korunma mekanizmasını daha iyi çalıştırdığı için güneşderi her mevsim faydalanılması öneriliyor.