Menopozda yapılması gerekli işler listesi hazırlayın

06.07.2023
560
Menopozda yapılması gerekli işler listesi hazırlayın

Seminerlerime katılan bir kadın “Yapılacak İşler Listesi ” hazırlamayı nasihat ediyor. Bunlar bir cinsli yapmaya zaman bulamadığı veya, yapmak istemediği işlerdi. Elbise dolabını toplamak veya, …

Seminerlerime katılan bir kadın “Yapılacak İşler Listesi ” hazırlamayı nasihat ediyor. Bunlar bir cinsli yapmaya zaman bulamadığı veya, yapmak istemediği işlerdi. Elbise dolabını toplamak veya, dağınık mutfak raflarını tertip etmek, teyze­nize mektup yazmak, yeni bir yabancı dil bilmek, ya da, işle alakalı bir rapor okumak gibi bir cinsli elimizin varmadığı faaliyetler olabilir.

Bu kadın gecenin bir saatinde uyandığı zaman kendini yataktan kalkmaya zorlayıp, bir saat boyunca listenin ba­şındaki işi yaptı. İkinci gece de uyanıp, yaptığı işe devam etti. Üçüncü gece uyandığında, içinden hiç çalışmak gelmi­yordu; dönüp tekerrür uykuya daldı. Dördüncü gece hiç uyanmadı. Ne harika, değil mi?

Şayet yatamıyorsanız, hemen yataktan kalkın. Yatağınız bir cinsli yatamayıp kasvet sürüklediğiniz bir yer olarak usu­nızda yer etmemeli. Başka bir odaya gidip uykunuz gelene kadar orada kalın. Sonra yatağa dönün. Yatamazsanız tekerrür kalkın. Her ne kadar az anlaşanız da, saatinizin alar­mını her sabah aynı saate kurun. Gün içinde kestirmeyin. Bu yolu deneyin; başarılı olacağınıza muhakkağım.

Uykuya Hazırlanma Rehberi
*Hafif gerinme hareketleri yapın.
*Banyo yapın. Banyonuzu kokulu mumla aydınlatıp banal müzik dinleyebilirsiniz.
*Yatağa girince soluma egzersizleri yapın.
*Koyunları sayın.
*Dua edin.
*Bedeninizi kısım kısım gevşetin. Bütün adalelerinizi gev­şetmeye çalışın.
*Sevdiğiniz, sakin bir yeri düşleyin. Kumsal, bir dağ evi, göl…
*Hafif bir meltem yapıtken güneşlendiğinizi düşleyin. Çam kokularını veya, deniz kokusunu içinize çekin. Ilık bir etrafta olun.
*Meditasyon yapın.
*Kendinize pozitif iletiler gönderin.
Tıbbi Sebeplerden Uykusuzluk

Alerji, astım, hazımsızlık veya, başka bir meseleniz varsa, uykusuzluk sebebiniz bunlardan bkocaman olabilir. Steroid, kafein, amfetamin veya efedrin kapsayan ilaçlar da uykusuz­luğa yol açar. Hekiminize danışıp aldığınız ilaçların uyarıcı tesiri olup olmadığını bilin. Şayet varsa, başka alternatif­ler önermesini isteyin.

İşinizde Görev Dağıtmayı Bilin
Hiç kimse yeri doldurulmaz değildir. İşinizi azar azar ha­fifletmeyi deneyin. Evvel bir işi veya, mesullüğü baş­adalesine verin sonra devamını getirin. Bırakın çevrenizdekiler omuzlarınızdaki yükün bir kısmını alsınlar. Bu hem ev hem de dükkanındaki görevlere uyarlanabilir. Olabilecek en makûs şey nedir, diye bir düşünün. Çoğu zaman hiçbir iş vefat kalım sorunu değildir ve bekleyebilir.

Vitaminler, Mineraller ve Şifalı Otlar
Günümüzde herkes devamlı bir koşuşturma içinde. Öğünleri çoğu kere ayakta bir şeyler atıştırarak geçiriyoruz ve her zaman da faydalı yiyeceklerle beslendiğimiz söylene­mez. Doksanlı senelerin koşuşturması içinde biraz vitamin ve mineral yardımı almamız çok faydalı olur.

Kalsiyum, B vitaminleri özellikle, niasin denilen B3 Vita­mini, ıhlamur, pasiflora gibi sakinleştirici tesiri olan şifalı otların uykusuzluk üstünde pozitif tesirleri vardır. Papatya veya, nane çayını da deneyin.

Uykusuzlukla Başa Çıkma Yolları
*E Vitamini alın.
*Papatya, ıhlamur veya nane çayı için. Sakinleştirici tesiri vardır. Mısır çarşısında ve büyük marketlerde bulunur.
*Ilık süt için.
*Masaj yaptırmayı deneyin.
*Uzakdoğu masajlarını ve akupresürü deneyin.
*Yoga yapmayı deneyin.
*Meditasyon yapın.
*Dua edin.
*Saklı stresle karşı karşıya olup olmadığınızı şu biçimde hakimiyet edin:
Omuz, sırt, breyin ve çene adalelerinde gerginlik,
Diş gıcırdatma
Gergin ses
Devamlı bacakları sallama
Devamlı ayakları yere vurma
Gergin surat adaleleri
Kısa ve sığ soluma
Sık sık idrara çıkma
Süratli nabız

Kalp çarpıntısı Çok sigara içmek Alıngan mide
*Kaygılanmak için belli bir vakit ayırın, sonra tüm endi­şelerinizi bir yana atın ve usunuza bile getirmeyin.
*Uyandığınız taktirde yapacağınız bir şey düşünün. Dolap toplamak, mektup yazmak, yeni bir dil bilme, ev ödevi yapma, rapor hazırlama ve bunun gibi hep ertelemiş olduğunuz işleri yaparken nasıl uykunuz gelecek afallaya­caksınız.

Kalp çarpıntısı Çok sigara içmek Alıngan mide
*Kaygılanmak için belli bir vakit ayırın, sonra tüm endi­şelerinizi bir yana atın ve usunuza bile getirmeyin.
*Uyandığınız taktirde yapacağınız bir şey düşünün. Dolap toplamak, mektup yazmak, yeni bir dil bilme, ev ödevi yapma, rapor hazırlama ve bunun gibi hep ertelemiş oldu­ğunuz işleri yaparken nasıl uykunuz gelecek afallaya­caksınız.

GECE TERLEMELERİ
*Kış da olsa havalandırmayı sarih bırakın.
*Pamuklu çarşaf ve örtüler kullanın.
*Yatak ekiplerinizin kat kat olmasına özen gösterin. Çar­şaf, yorgan, battaniye, pike Böyle olunca gece boyunca yatağınızdan kalkmadan, lüzumunuza göre örtünürsünüz.
*Bir ayağınızı yorgandan dışarı çıkarın.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.