Pikniğe giderken yanınızda cımbız bulundurun

09.05.2023
Pikniğe giderken yanınızda cımbız bulundurun

Sıcaklarla beraber artan kene ısırmasıyla artan vefatlar sebebiyle yurttaşlar uyarılıyor. Sıcaklarla beraber kene ısırmasıyla artan vefatlar sebebiyle sığınakları ve yeşil anları ilaçlayan Diyarbakır Megakent Belediyesi, keneye …

Sıcaklarla beraber kene ısırmasıyla artan vefatlar sebebiyle sığınakları ve yeşil anları ilaçlayan Diyarbakır Megakent Belediyesi, keneye karşı yurttaşa “Pikniğe giderken kesinlikle yanınızda cımbız bulundurun” ihtarını yaptı.

Diyarbakır Megakent Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı takımları, son günlerde ortam şehir ve ilçelerde kene olaylarının ortaya çıkmasıyla gözetici önlemlerini çoğaldırdı.

Belediye takımları şimdiye kadar sur dipleri, park ve bahçeler, mesire alanları, orta refüjler, piknik alanları, siteler ve toplu yaşam alanlarının tüm bahçelerini ilaçladı.

Hayvan hareketlerinin yoğun olduğu Canlı Hayvan Borsası ile kentte özel işletilen 4 adet kesimhanene, mezbaha ve kombineler kumpaslı olarak hakimiyet altında yakalanıyor.

Çalışmaları Tarım ve Sağlık şehir müdürlükleriyle koordineli yürüttüklerini belirten Diyarbakır Megakent Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Nedim Yaşlı, keneye ve öteki böceğe karşı kumpaslı periyotlarla gözetici emelli ilaçlama yaptıklarını söyledi.

Yurttaşın şikâyetlerini de dikkate alarak, kene misallerinin virüs taşıyıp, taşımadığına baktıklarını anlatan Yaşlı, “Kent merkezinde rastgele bir olay yaşanmamıştır. Ancak ortam şehir ve ilçelerden gelen kuşkulu olaylar dikkatle izlenmiş ve zorunlu önlemler çoğaldırılmıştır. Yurttaşın müsterih olmalarının yanında ihtiyatlı olmaları gerekir.” dedi.

Vatandaşların piknik alanlarına gidiş-dönüşlerinde dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Nedim Yaşlı, şu ihtarları yaptı: “Tüm bu negatifliklere karşın vatandaşların piknik alanlarında dikkatli ve ihtiyatlı olmalarının yanında, olasıysa yanlarında kesinlikle cımbız bulundurmalarını istiyoruz. Mümkün bir vaziyette en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekir. Uzak mekanlarda bulunanlar ise cımbız ile kenenin bedenden koparılarak uzaklaştırılmasını sağlanmalı.”

Cihan

Kaynak: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=80898&cat=220&dt=2008/06/17